HKOTA Football Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HKOTA Football Club

We are a football team formed by a group of passionate and energetic Occupational Therapists in Hong Kong. This is the forum for the football team ONLY. For further information about Occupational Therapy, please go to http://www.hkota.org.hk/

HKOTA WebsiteHKOTA Website  首頁首頁  相冊相冊  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

歐聯又殺到啦

向下 
+5
Ray
Adam
Eddie
kanden
Colin
9 posters
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3
發表人內容
steven
球隊管理小組
球隊管理小組
steven

文章總數 : 1043
注冊日期 : 2007-10-22

歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty
發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty6/5/2009, 18:29

Eddie 寫到:
雖然我係曼聯躉, 但都估唔到擒晚場波踢咗11分鐘就玩完.

睇左15分左半個鐘,醒左輸到三蛋,立刻覺,冇引,我係兵工廠fans,幾十年,
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

文章總數 : 1196

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty7/5/2009, 15:47

車仔咁樣出局,真無陰公,主要係有ballack呢個無運球員,所以捧唔到杯。美斯話要俾車仔見識真正足球,結果巴塞全場只得思尼斯達個球為正式射門,可見車仔幾利害,能因應唔同對手,踼出唔同戰術,搞到巴塞無晒符,咁先到係真正足球。其實做人都一樣呀 ,咪以為攻得就好勁呀
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

文章總數 : 487

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty7/5/2009, 17:33

Colin 寫到:
車仔咁樣出局,真無陰公,主要係有ballack呢個無運球員,所以捧唔到杯。美斯話要俾車仔見識真正足球,結果巴塞全場只得思尼斯達個球為正式射門,可見車仔幾利害,能因應唔同對手,踼出唔同戰術,搞到巴塞無晒符,咁先到係真正足球。其實做人都一樣呀 ,咪以為攻得就好勁呀

Colin哥我就唔同意,真正足球?唔係要入波咩?君不見世界球壇始終巴西足球最受歡迎,就算意大利西德擺幾多次世界盃,受歡迎程度始終不及巴西。進攻足球始終是皇道,你幾精於計算耗盡心思防守都會百密一疏,與其消極不如不斷進攻入完一球再一球 cheers

再講Drogba lee條友,成個大隻佬但一入禁區一碰到就跌,跌完不特止重成日扮傷拖時間,最後更大鬧球証。佢自己不如怨自己對住龍門都射唔入重好
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

文章總數 : 1244
注冊日期 : 2007-10-19

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty7/5/2009, 19:18

Adam 寫到:
Colin 寫到:

Colin哥我就唔同意,真正足球?唔係要入波咩?君不見世界球壇始終巴西足球最受歡迎,就算意大利西德擺幾多次世界盃,受歡迎程度始終不及巴西。進攻足球始終是皇道,你幾精於計算耗盡心思防守都會百密一疏,與其消極不如不斷進攻入完一球再一球 cheers

再講Drogba lee條友,成個大隻佬但一入禁區一碰到就跌,跌完不特止重成日扮傷拖時間,最後更大鬧球証。佢自己不如怨自己對住龍門都射唔入重好

我都幾憎呢條友, 佢扮嘢仲誇過C朗十倍 scold
回頂端 向下
http://hkotafc.forumotion.com
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

文章總數 : 1358

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty9/5/2009, 18:36

i watched the highlight tonite, but Barca is really lucky to have a late draw ... Chelsea had more goal chances but can grab them well ... For Drogba, I think he is a quality footballer and diver. Indeed, he is difficult to play against (big, strong, good aerial power, with decent shooting, foot work and speed) ...

However, I think United will win Barca as they are always a very lucky but awful team Mad ... sorry for my prejudice
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty20/5/2009, 16:10

真係遲鈍呀,岩岩先至發覺下星期四唔使返工,可以睇波,捧曼聯場。我認為曼聯先至係最強,攻守兼備。
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty21/5/2009, 16:25

Colin 寫到:
真係遲鈍呀,岩岩先至發覺下星期四唔使返工,可以睇波,捧曼聯場。我認為曼聯先至係最強,攻守兼備。

係呀, 的確係中國人嘅幸福, 你估我地有冇可能一齊出嚟睇波一齊嗌下咁呢?
回頂端 向下
Peter
資深球員
資深球員

文章總數 : 425
注冊日期 : 2008-08-19

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty21/5/2009, 16:44

Colin 寫到:

Agree!! 雖然我係利記Fans所以唔support曼聯,但係ManU先至係最強,攻守兼備。

Sorry Adam, I cannot agree with you, football at the end its about winning trophies, n history taught us that its defense that secured the trophies, not attack. A good team always build on good defense. 巴西 won 2002 world cup because 佢地改善咗後防,唔係improve咗進攻。

不過,小弟作為球迷當然support進攻足球啦 cheers cheers
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty21/5/2009, 17:59

Peter 寫到:
Colin 寫到:

Agree!! 雖然我係利記Fans所以唔support曼聯,但係ManU先至係最強,攻守兼備。

Sorry Adam, I cannot agree with you, football at the end its about winning trophies, n history taught us that its defense that secured the trophies, not attack. A good team always build on good defense. 巴西 won 2002 world cup because 佢地改善咗後防,唔係improve咗進攻。

不過,小弟作為球迷當然support進攻足球啦 cheers cheers

深宵捱眼瞓睇波撞正901戰術真係火都爆
回頂端 向下
caleb
資深球員
資深球員
caleb

文章總數 : 224
注冊日期 : 2007-10-30

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty22/5/2009, 14:16

雖然我係比較喜歡曼聯,但無可否認,巴塞的波真係好好睇‥‥
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty22/5/2009, 16:36

Peter 寫到:
Colin 寫到:

呢的叫做要贏人,先要贏自己,獨狜一味,好容易俾人搞掂。that's why現代足球,越來越重視戰術運用,加上電腦幫助,耍分析某隊某球員踢法實在不難。但要度到克敵戰略,又要有球員執行到指令,又唔係咁容易,再加上臨場應變,所以Hiddink,摩連奴等咁值錢。但車仔如搵AC個領隊過檔,就註定會渡過失敗一年
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty22/5/2009, 16:42

Colin 寫到:
Peter 寫到:
Colin 寫到:

呢的叫做要贏人,先要贏自己,獨狜一味,好容易俾人搞掂。that's why現代足球,越來越重視戰術運用,加上電腦幫助,耍分析某隊某球員踢法實在不難。但要度到克敵戰略,又要有球員執行到指令,又唔係咁容易,再加上臨場應變,所以Hiddink,摩連奴等咁值錢。但車仔如搵AC個領隊過檔,就註定會渡過失敗一年

所以我更加撑曼聯囉, 上場巴塞對車仔就好明顯Hiddink KO Guardiola啦
回頂端 向下
Peter
資深球員
資深球員

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty22/5/2009, 19:19

Eddie 寫到:
Colin 寫到:
Peter 寫到:
Colin 寫到:

所以我更加撑曼聯囉, 上場巴塞對車仔就好明顯Hiddink KO Guardiola啦

對!! Hiddink 絕對 KO Guardiola,好可惜Hiddink係四仔命,硬入唔到決賽,無計,輸比嗰天 No No No
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty23/5/2009, 05:43

Peter 寫到:
Eddie 寫到:
Colin 寫到:
Peter 寫到:
Colin 寫到:

對!! Hiddink 絕對 KO Guardiola,好可惜Hiddink係四仔命,硬入唔到決賽,無計,輸比嗰天 No No No

因為佢帶燕豪芬、南韓同俄羅斯都唔係最top球隊,入到四強,隊隊都咁堅,除教綀功力外,球員質素尤其重要
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty28/5/2009, 10:08

估唔到費sir今次甩鬚, 放生美斯, 中場冇活力, 抵輸...
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty28/5/2009, 12:27

A boring game again
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty28/5/2009, 17:29

曼聯,無話可說
回頂端 向下
Peter
資深球員
資深球員

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty29/5/2009, 09:08

Eddie 寫到:
估唔到費sir今次甩鬚, 放生美斯, 中場冇活力, 抵輸...

好明顯論實力,巴塞是高D,但係曼聯絕對可以用戰術 + 針對性佈署擊敗對手,車仔已經有板你睇,可惜費sir戰術錯誤+排陣失當,傑斯條老柴都比佢踢足大半埸,好明顯中場唔夠活力,輸晒......... 都唔換走傑斯,重放生埋美斯..........冇話可說,好失望......(雖然我唔係ManU fans)

我諗費sir係自尊心作怪唔想學車仔咁衰仔,加上情意結唔想換走傑斯,對住巴塞踢4-3-3(如果我無錯的話)真係等死。唔知巴塞頭10分鐘比曼聯捺住攻係有心定冇意,如果係有心,Guardiola就真係高到不得了,絕對要寫個服字 Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty29/5/2009, 16:49

Peter 寫到:
Eddie 寫到:

好明顯論實力,巴塞是高D,但係曼聯絕對可以用戰術 + 針對性佈署擊敗對手,車仔已經有板你睇,可惜費sir戰術錯誤+排陣失當,傑斯條老柴都比佢踢足大半埸,好明顯中場唔夠活力,輸晒......... 都唔換走傑斯,重放生埋美斯..........冇話可說,好失望......(雖然我唔係ManU fans)

我諗費sir係自尊心作怪唔想學車仔咁衰仔,加上情意結唔想換走傑斯,對住巴塞踢4-3-3(如果我無錯的話)真係等死。唔知巴塞頭10分鐘比曼聯捺住攻係有心定冇意,如果係有心,Guardiola就真係高到不得了,絕對要寫個服字 Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

100%認同, 我係傑斯fans都係咁話, 巴塞嘅速度傑斯絕對跟唔上, 亦好同意費sir用佢係情意結...唉, 感情用事都你敗家架喇....
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty29/5/2009, 16:55

Peter 寫到:
Eddie 寫到:

車仔公認低巴塞半班,所以能屈能伸,打五個中場,倒塞巴塞,打亂佢地節奏。但曼聯點會覺得低過巴塞,所以只打3個中場,結果咪.........
回頂端 向下
steven
球隊管理小組
球隊管理小組
steven

文章總數 : 1043

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty29/5/2009, 19:06

對住巴賽只有一種戰略,就係全統英式大腳高Q,一定唔會同佢差中場,講笑咩...
高空轟炸,長傳急攻....攻唔倒立刻回防.整個八人防線,問你點短傳滲入?
回頂端 向下
Simon
資深球員
資深球員
Simon

文章總數 : 442
注冊日期 : 2007-11-01

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty8/4/2010, 18:35

so sad that Man U is out of the game, the goal from Robben was excellent indeed
回頂端 向下
caleb
資深球員
資深球員
caleb

文章總數 : 224
注冊日期 : 2007-10-30

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty10/4/2010, 21:11

Simon 寫到:
so sad that Man U is out of the game, the goal from Robben was excellent indeed

個角球ManU無mark Robben 係一個致命傷‥‥‥poor
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 3 Empty11/4/2010, 18:01

caleb 寫到:
Simon 寫到:

個角球ManU無mark Robben 係一個致命傷‥‥‥poor

主客兩場都係捉到鹿脫唔到角,越領先越驚輸,最後出局,咎由自取...
回頂端 向下

歐聯又殺到啦
回頂端 
3頁(共3頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
HKOTA Football Club :: 球隊內外 :: 波經-
前往: