HKOTA Football Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HKOTA Football Club

We are a football team formed by a group of passionate and energetic Occupational Therapists in Hong Kong. This is the forum for the football team ONLY. For further information about Occupational Therapy, please go to http://www.hkota.org.hk/

HKOTA WebsiteHKOTA Website  首頁首頁  相冊相冊  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

EURO 2008

向下 
+4
kanden
Eddie
Adam
Eddy
8 posters
前往頁面 : 1, 2  下一步
發表人內容
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

文章總數 : 1206
注冊日期 : 2007-10-26

EURO 2008 Empty
發表主題: EURO 2008   EURO 2008 Empty9/6/2008, 21:05

兄弟們, 完全冇人提呢個題目, 完全唔似一隊球隊應有嘅氣氛噃!!

剛剛睇完6隊嘅表現, 將會睇多兩隊. 到目前為止, 大家點睇! 我就只可以用elimination方法, 瑞士&奧地利一定out硬!!
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

文章總數 : 487
注冊日期 : 2007-10-22

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty10/6/2008, 15:30

Germany sure win
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

文章總數 : 1244
注冊日期 : 2007-10-19

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty10/6/2008, 17:01

之前都想post下, 不過忙於搬屋, 所以懶得post...
法國冇料到, 但意大利更差, 瑞士奧地利得輪虛火, 頭段入唔到波就輸梗...德國須嬴波蘭, 但未見霸氣, 要睇多一場...
荷蘭好fit, 但唔知可唔可以sustain...不過暫時我都係睇好荷蘭
回頂端 向下
http://hkotafc.forumotion.com
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty11/6/2008, 05:16

16隊都出過場, 如果冇球隊留力, 似乎都係得4隊爭!

葡萄牙, 德國, 荷蘭, 西班牙

希望佢地唔好太早在8強對賽!!
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty11/6/2008, 15:52

擒晚半夢半醒睇西班牙, 超fit, 踢出嚟好sharp! 似乎唔錯!
回頂端 向下
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

文章總數 : 1358

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty11/6/2008, 19:26

I think Holland will have chance this year
回頂端 向下
benny
資深球員
資深球員
benny

文章總數 : 230
注冊日期 : 2007-11-08

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty12/6/2008, 16:55

portugal would be a black horse in this competition
回頂端 向下
thomas onson
進階球員
進階球員
thomas onson

文章總數 : 154
注冊日期 : 2007-10-30

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty12/6/2008, 17:42

Germany's performance is more stable. I think they will have the chance.
回頂端 向下
caleb
資深球員
資深球員
caleb

文章總數 : 224

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty12/6/2008, 19:45

荷蘭同雙牙都唔錯,我對意大利就超級失望
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty12/6/2008, 20:16

benny 寫到:
portugal would be a black horse in this competition

Should not be only black horse, they should be the top-hit!!
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty14/6/2008, 04:21

葡國年青力壯, 爭標指日可期
德國敗象初露, 八強未許樂觀
西國狀態大勇, 勢力不容忽視

荷蘭霸氣漸現, 有力問鼎中原
法國力老力衰, 初賽行人止步
意國實力見底, 出線與否成疑

哈! 勢估不到, 最後出線最有可能是荷蘭及羅馬尼亞!!
回頂端 向下
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty14/6/2008, 11:03

Eddy 寫到:
葡國年青力壯, 爭標指日可期
德國敗象初露, 八強未許樂觀
西國狀態大勇, 勢力不容忽視

荷蘭霸氣漸現, 有力問鼎中原
法國力老力衰, 初賽行人止步
意國實力見底, 出線與否成疑

哈! 勢估不到, 最後出線最有可能是荷蘭及羅馬尼亞!!

i think Holland's chance is the highest.....
Portugal and Spain are very technical but not physical enough (Physical aspect is very vital element in nowadays football)
France is "degenerating"
However, though Germany plays worse, but they always have luck and that is a main reason why they can win a lot of trophies, but Holland got nothing .... Germany is a black horse
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty14/6/2008, 16:55

回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty16/6/2008, 07:00

如果荷蘭好似葡萄牙咁留力, 一個唔覺意輸比羅馬尼亞, 意大利隨時同法國雙雙十六強止步!!
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty16/6/2008, 17:35

我諗荷蘭一定留力, 特登"唔覺意"輸俾羅馬尼亞, 踢走兩枝前世界冠軍就少咗一個後顧之憂, 再期待葡萄牙做低埋德國(假設德國次名), 咁佢地就肥仔喇...
回頂端 向下
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty16/6/2008, 18:41

Adam 寫到:
兩隊愛隊表現麻麻 nono
https://servimg.com/view/11673463/6

dont be too upset. Dont forget Denmark won in 92 when they were only sub (Yugoslavia was banned due to internal war)
回頂端 向下
caleb
資深球員
資深球員
caleb

文章總數 : 224

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty16/6/2008, 19:52

荷蘭真係勁得恐怖,邊有人禁沙膽以攻代守。嗰幾嗰人見人過人,見波就射。好以做熱身…… lol!
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty17/6/2008, 18:09

唔通決賽係荷蘭對葡萄牙??
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

文章總數 : 1196

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty18/6/2008, 12:33

做人咁耐,發覺呢個世界啲嘢通常都唔會喺想像中咁發生,喺青山做咗十幾年,更加接觸唔正常嘅病人,職員同事物多過正常嘅 Crying or Very sad 。呢幾年接觸到足智彩,發覺波唔只喺圓,更加喺假嘅 No 。正如我之前講: “做人要夠真,踢波要夠假” 邊隊波最識扮嘢?首推梗喺德國佬啦,其次就喺意大利。另外,每年梗有一隊無厘頭殺入四强或捧盃,今年喺邊隊?咪喺克羅地亞囉,等我買翻多少距捧盃先,應該會幾好分,咁先至符合唔正常同假的定律。 bounce bounce 至於四强最後一隊,就會喺食咗Largactil嘅荷蘭,又喺唔正常咁fit,咁好波,咁進取的排陣
回頂端 向下
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty18/6/2008, 20:42

Colin 寫到:
做人咁耐,發覺呢個世界啲嘢通常都唔會喺想像中咁發生,喺青山做咗十幾年,更加接觸唔正常嘅病人,職員同事物多過正常嘅 Crying or Very sad 。呢幾年接觸到足智彩,發覺波唔只喺圓,更加喺假嘅 No 。正如我之前講: “做人要夠真,踢波要夠假” 邊隊波最識扮嘢?首推梗喺德國佬啦,其次就喺意大利。另外,每年梗有一隊無厘頭殺入四强或捧盃,今年喺邊隊?咪喺克羅地亞囉,等我買翻多少距捧盃先,應該會幾好分,咁先至符合唔正常同假的定律。 bounce bounce 至於四强最後一隊,就會喺食咗Largactil嘅荷蘭,又喺唔正常咁fit,咁好波,咁進取的排陣

Holland will be out from Final after penalty kick competition and they seem never able to overcome this nightmare
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty20/6/2008, 17:51

Eddy 你估德國入唔入到決賽 ao
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty21/6/2008, 07:34

克羅地亞都未算無厘頭,整隊土耳其你嘆,來個終極無厘頭同假,問你死未 Suspect Suspect ,下次你一定會估德國嬴梗,又會唔會咁順灘呢? Question Question 至今兩隊小組首名兼三連勝球隊都香左,咁荷蘭同西班牙會唔會同一命運呢?我估起碼香多一隊喇,希望唔係荷蘭啦 Mad Mad
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty21/6/2008, 08:51

Colin 寫到:
克羅地亞都未算無厘頭,整隊土耳其你嘆,來個終極無厘頭同假,問你死未 Suspect Suspect ,下次你一定會估德國嬴梗,又會唔會咁順灘呢? Question Question 至今兩隊小組首名兼三連勝球隊都香左,咁荷蘭同西班牙會唔會同一命運呢?我估起碼香多一隊喇,希望唔係荷蘭啦 Mad Mad

今晚主/客其它有無機會?
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty21/6/2008, 10:56

Adam 寫到:
Colin 寫到:

今晚主/客其它有無機會?

我就話0:0 or 1:1都唔出奇,等你班友仔輸鬼晒 Sad ,荷蘭加時先嬴呀
Mad
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 Empty22/6/2008, 03:38

Adam, 正如Colin話法, 波係假的! 準決賽德國對土耳其正路係上盤; 至於另一面要睇今晚會唔會又爆冷, 隨時係俄羅斯對意大利. 一個唔覺意再加主觀願望...... 決賽係德國對俄羅斯!!!!!
回頂端 向下

EURO 2008
回頂端 
1頁(共2頁)前往頁面 : 1, 2  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
HKOTA Football Club :: 球隊內外 :: 波經-
前往: